Descrierea produsului - Teacher Brain Fitness

Educatorii joacă un rol covârșitor în dezvoltarea noastră ca oameni, de aceea este important să înțelegem în profunzime cum putem să îi ajutăm și să îi echipăm cu toate instrumentele necesare ca ei să poată avea grijă de noi și de copiii noștri.Formarea inițială nu asigură însușirea competențelor care permit mai apoi gestiunea socio-emoțională a copiilor și a tinerilor. Aceasta nu oferă posibilitatea pregătirii pentru rolul de diriginte.

Context

În Raportul OECD 2017 se arată că“(viitorii profesori) fac de asemenea, mai puțină practică pedagogică (78 de ore) decât în toate celelalte țări europene, cu excepția uneia, și chiar mult mai puțină decât în țări precum Regatul Unit, unde cadrele didactice au până la 1.065 de ore de practică, sau Lituania, unde acestea beneficiază de până la 800 de ore (Comisia Europeană, 2013). Viitoarele cadre didactice din învățământul liceal urmează un an universitar de cursuri profesionale, similar cu numeroase alte țări europene, dar au tot un număr limitat de ore de practică pedagogică: 120 de ore comparativ cu până la 1.065 de ore în alte state europene (Comisia Europeană, 2013). Potrivit datelor, modulele sunt teoretice, oferă o pregătire limitată în tehnici moderne de predare și evaluare și nu acoperă corespunzător teme importante, cum ar fi lucrul cu elevii în situație de risc sau integrarea copiilor romi și a celor cu cerințe educaționale speciale.

Soluția propusă

Folosind modelul de succes de învățare aplicat de Google (cum ar fi aplicația Google Primer) dar și de alte companii care livrează aplicații de self-learning care ajută la menținerea cunoștințelor la zi pentru unul sau mai multe domenii, propunem dezvoltarea unei aplicații cu cursuri scurte, interactive, pe subiecte care acoperă o gamă largă de tematici de la identificarea cu ușurință a copiilor cu dificultăți de învățare, până la gestiunea situațiilor complicate de la clasă, integrarea copiilor cu nevoi speciale în colectivul clasei și multe alte micro-cursuri de formare de obiceiuri pozitive pentru profesor. 

Ritmul de învățare este customizabil, profesorul putând să își aleagă la ce oră din zi sau în ce zi a săptămânii poate primi notificare despre un nou micro-curs pe care îl poate face atât de pe telefon cât și de pe tabletă. Fiecare curs durează între 5 și 15 minute în medie și poate fi făcut de oricâte ori este nevoie, progresul profesorului prin aplicație fiind recompensat cu medalii, dar și prin ranking față de alți profesori (printr-un proces de gamificare predefinit).  

Componentele aplicației

A. Aplicație mobilă cu cursuri pentru profesori accesibilă pe baza de cont de utilizator basic, fără nevoia de validare umană. 

B. Dashboard cu editor WYSIWYG pentru administrator unde poate crea lecții noi pentru profesori 

C. Secțiune de rapoarte în dashboardul administratorului pentru a putea evalua lecțiile si pentru a vedea statisticile de utilizare ale aplicației

User stories

Ca utilizator de tip admin vreau să

 • Mă pot loga cu un e-mail si cu o parolă în contul meu de administrator
 • Pot vedea toate lecțiile din platformă pe care le-am creat deja
 • Pot edita lecțiile din platformă
 • Pot șterge lecțiile din platformă
 • Pot adăuga o lecție nouă (să o construiesc pas cu pas direct în panoul de administrare)
 • Pot vedea ratingul tuturor lecțiilor
 • Pot vedea statistici de utilizare ale aplicației
 • Să adaug alți administratori 
Admin Flow

Schema de acțiuni pentru utilizatorul de tip administrator.

Ca utilizator de tip profesor vreau să

 • Pot să îmi creez un cont de utilizator cu facebook, Gmail sau cu o adresa de e-mail și setarea parolei printr-un e-mail de validare
 • Pot să îmi selectez o serie de lecții dintr-o listă 
 • Să încep o lecție și să mi se salveze progresul făcut în lecția respectivă
 • Să pot să reiau o lecție deja terminată
 • Să îmi adaug lecții pe care vreau să le fac într-o listă de “To Do”
 • Să îmi vad profilul - unde pot vedea câte lecții am terminat, câte am in progress, câte am în To do, să îmi setez preferințele- dacă vreau sau nu push notifications - și să îmi pot schimba parola
 • Să distribui o lecție pe social media 
 • Să pot lua legătura cu administratorul platformei printr-un formular simplu de contact


Teacher Flow Challenge And Social Sharing

Completarea lecției și trimiterea unei provocări

Teacher Flow Account Settings

Setarile aplicației și ale preferințelor utilizatorului