Asistent de sarcină

Problema: Atat in perioada sarcinii cat si in primul an de viata al copilului mamele au nevoie de ajutor specializat pentru a putea lua cele mai bune decizii pentru ele si copilul lor. Perioada este una foarte stresanta si plina de neprevazut pentru o tanara mama, de aceea are nevoie de consiliere proactiva permanenta pentru a putea beneficia de o sursa sigura de informare pe subiectul maternitatii / Problema sub-diagnosticării depresiei postnatale și a resurselor insuficiente pentru tratarea acesteia. Depresia postnatală este o problemă serioasă care are implicații și consecințe considerabile atât pentru sănătatea mamei cât și pentru cea a copilului. Din statisticile existente rata depresiei postnatale poate ajunge și la 25-30% din totalul femeilor care nasc. Deși acest subiect nu este unul de noutate în comunitatea medicală, dar nici măcar în cazul publicului larg, încă există o rezistență la acceptarea și tratarea acesteia. Din această cauză informațiile cu privire la această condiție sunt limitate și de multe ori rezervate specialiștilor din domeniu. Cu cât mergem spre comunități mai dezavantajate cu atât o să constatăm că aceste cunoștințe, sunt mai reduse (sau chiar inexistente). Deci cele mai expuse persoane la a avea depresie postnatală netratată sunt persoanele din comunitățile dezavantajate. / Problema implicării scăzute a partenerilor și responsabilitatea îngrijirii nou-născutului.

Soluție: Un app mobil care sa contina checklisturi pentru tanara mama pe perioada sarcinii, dar si imediat dupa. Aplicatia trebuie sa includa sprijin atat pentru mama cat si pentru partenerul de viata si pe langa informatiile care tin de sanatatea sa si a copilului si informatii de ordin legislativ (acte necesare, proceduri etc). Aplicatia ar trebui sa ofere si o optiune de salvare a unui istoric (un fel de jurnal al mamei unde sa poata inregistra informatii, scan-uri de documente etc) pentru a le putea accesa foarte usor cand are nevoie de ele in relatia cu medicul de familie sau cu alti medici specialisti sau organe ale legii. De adaugat informatii cu privire la etapele dezvoltarii copilului, plus assesment al mamei pentru depistarea depresiei post natale.

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.