Banca de resurse

Problema: Adesea victimele violenței domestice se refugiază în alte orase pentru a scăpa de abuzatorii lor. Odată ajunse într-un spațiu sigur, acestea practic pornesc o nouă viață și au nevoie de resurse pentru a se putea integra în noua comunitate - de la resurse materiale, joburi, facilități, consiliere juridică, etc.

Soluția: Propunem astfel construirea unei bănci de resurse în care actori din zona privată, comercială, să poată să facă disponibile o serie de resurse și facilități pentru victime. De la anunțuri de joburi, până la resurse de tipul scutece, haine, discount-uri, consultanță juridică din partea unui avocat, vouchere, locuințe de închiriat etc, această bancă de resurse are rolul de a facilita reintegrarea persoanei într-un mediu dinamic. ONG-urile care oferă servicii de adăpost sau de consiliere pot îndruma victimele în funcție de situația lor spre a beneficia de ajutorul oferit de acești actori.

Platforma permite accesul organizațiilor non-guvernamentale sau al actorilor instituționali care pot solicita ajutor pentru un caz de care se ocupă și pentru a identifica ușor acel coș de resurse necesare pentru victime.

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.