Data Scientists Hub

Problema: Nu există experți în analiză de date la nivelul administrației publice ceea ce face ca metodologiile de colectare, procesare, analizare și utilizare ale datelor adesea să nu fie corect concepute și implementate. Mai mult, nu există o comunitate de specialiști în lucrul cu date în România. Cu atât mai puțin grupuri care să se implice în curățarea de date de interes public de care ar putea beneficia, în egală măsură, mediul de business, cetățenii obișnuiți și administrația publică.

Soluția: Data Scientists Hub este o platformă specializată, care facilitează dezvoltarea unei comunități de analiști de date în România, loc în care aceștia să poată lucra împreună pe analizarea, curățarea și publicarea de seturi de date, să colaboreze în redactarea de politici și lucrări de specialitate pe domeniu etc. Platforma este un instrument colaborativ care va contribui la creșterea gradului de implicare al acestor specialiști în deschiderea de date publice. Principalele funcționalități ale platformei includ documente colaborative, forum de discuții, task management pentru activități de curățare și analizare de date. 

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Deși poate trece drept o nișă, dată fiind complexitatea procesului și a jargonului legislativ accesul la legislație este, în fapt, un domeniu foarte amplu în care sunt implicați nenumărați actori din sectoare distincte care, conform rezultatelor cercetării noastre, au blocaje considerabile în a-l administra și îmbunătăți. Am discutat cu specialiști în domeniu, cu experți , am analizat acte normative și am stat de vorbă reprezentanți ai administrației pentru a putea înțelege procesul în detaliu și pentru a putea veni cu soluțiile potrivite.

Un proces alambicat și a un limbaj extrem de dificil de înțeles de publicul larg. Aceste două atribute fac din accesul la legislație un proces foarte străin publicului larg care, deși este obligat să îl respecte și să se supună rigorilor rezultatelor sale, adică legile, are mari provocări în a-l identifica și asimila. Aici am trecut în revistă toate blocajele depistate în domeniul accesului la legislație în România.

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.