Ochii pe Vot

În încercarea de a răspunde mai multor provocări, cum ar fi numărul mic de observatori electororali, lipsa informării cu privire la procesul electoral, respectiv de observare în rândul cetățenilor, lipsa unei monitorizări constante a campaniei electorale, am construit conceptul Ochii pe Vot. În această aplicație, utilizatorii se pot înregistra și vor primi tot felul de quest-uri care au ca scop obișnuirea sa cu procesul de observare dar și familiarizarea acestuia cu legea electorală. Scopul final este de a converti cât mai mulți dintre utilizatori în observatori reali în zilele de vot și de a crește nivelul de implicare.

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Votul electronic este o propunere încă din anii 1960, gândită inițial pentru a diminua posibilitatea fraudării unui proces electoral, iar apoi, datorită creșterii accesului la Internet, și pentru a crește numărul cetățenilor cu drept de vot care participă la alegeri, respectiv pentru a permite cetățenilor din Diaspora unei țări, sau cetățenilor ce nu se pot deplasa la secții, să își exprime votul. Totuși, implementarea unui sistem de exprimare a votului pe internet pare să fie o provocare peste măsura capacității tehnologiei actuale. Scopul inițial, numărarea manuală a voturilor, un proces minuțios și vulnerabil, rămâne un candidat ideal pentru procesul de digitalizare. 

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.