Preventie Abandon

Problema: În prezent practicile care fac referire la abandonul nou-născuților în unitățile spitalicești sunt reactive. Mecanismele de asistență socială intră în funcțiune abia când abandonul deja a avut loc și nu există o procedură unitară de abordare a mamelor chiar dacă ele dau indicii că ar fi în poziție de risc de abandon. Astazi, rămâne la latitudinea fiecărui angajat al spitalului care intră în contact cu gravida să decidă dacă o consiliază sau îi evaluează non-formal gradul de risc.

Soluția: O aplicație cu formulare de evaluare care pot fi aplicate femeilor însărcinate care ajung în spital pentru a putea depista acele cazuri cu risc mare de abandon al copilului după naștere. Aceste evaluări ar putea fi aplicate fie de personalul medical (asistentele) de asistenții sociali sau de ONG-uri. Scopul evaluărilor este de a putea genera un mecanism proactiv de prevenire a acestor cazuri, sau, dacă ele nu pot fi prevenite, de a informa mama cu privire la opțiunile pe care le are cu privire la soarta copilului ei. Aplicația ar conține formulare simple cu întrebări pentru mame, care calculează un scor de risc pe baza unor indicatori predefiniți. În același timp, conține și informații de ordin legislativ și nu numai, pe care medicul, asistentul sau voluntarul le poate transmite mamei pentru a o ajuta să ia decizia corectă.

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.