Sistem securizat de comunicare pentru medici

Problema: Dacă lipsa medicilor din regiuni defavorizate este o problemă mare în general, lipsa medicilor specializați pe boli rare este una prezentă indiferent de zonă. În România, 75% dintre pacienții cu boli rare sunt copii, iar aceste afecțiuni se manifestă de foarte devreme. Pentru nou-născuții cu probleme foarte grave de sănătate, primele câteva ore din viață sunt cruciale pentru supraviețuirea lor. De aceea este foarte important ca medicii să aibă la dispoziție și alt personal medical calificat să se ocupe de cazuri atât de specifice.

Soluția: Crearea unei baze de date cu medici specializați pe boli rare, cu date de contact și cu canal direct de comunicare cu aceștia pentru a putea permite medicilor care se confruntă cu un asemenea caz să poată să îi consulte de urgență. Baza de date poate fi disponibilă pe o platformă securizată pentru a păstra datele confidențiale. Comunicarea dintre medici se poate face atât în scris cât și prin sistem de video conferință. Medicii pot face schimb și transfer de documente în siguranță, iar în timp tot în această platformă se poate construi și o bibliotecă de resurse disponibile tuturor medicilor cu lucrări de specialitate, articole academice și alte informații utile despre toate tipurile de boli-rare specifice nou-născuților.

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.