Teacher Brain Fitness

Problema: Educatorii joacă un rol covârșitor în dezvoltarea noastră ca oameni, de aceea este important să înțelegem în profunzime cum putem să îi ajutăm și să îi echipăm cu toate instrumentele necesare ca ei să poată avea grijă de noi și de copiii noștri. Formarea inițială nu asigură însușirea competențelor care permit mai apoi gestiunea socio-emoțională a copiilor și a tinerilor. Aceasta nu oferă posibilitatea pregătirii pentru rolul de diriginte. Pentru pregătirea individuală există resurse disponibile dar acestea nu sunt curatoriate în niciun fel și nici nu urmează un plan coerent de învățare și deprindere de skill-uri.

Soluție: Propunem dezvoltarea unei aplicații cu cursuri scurte, interactive, pe subiecte care acoperă o gamă largă de tematici de la identificarea cu ușurință a copiilor cu dificultăți de învățare, până la gestiunea situațiilor complicate de la clasă, integrarea copiilor cu nevoi speciale în colectivul clasei și multe alte micro-cursuri de formare de obiceiuri pozitive pentru profesor. 

Status: Neadoptat

Vreau să finanțez acest proiect

În România, resursele umane în educație aparent țin doar de o formă de organizare instituțională, care răspunde de cererea existentă pe piața educațională, de asigurarea/stimularea/crearea forței de muncă specifice domeniului și, apoi, de buna funcționare și încadrare a sa, aceasta fiind Ministerul Educației Naționale (MEN).

În realitate, însă, lucrurile sunt mai complexe, având în vedere că aceasta instituție nu funcționează independent de societatea mai mare în care operează.

Am ales să grupăm blocajele descoperite în trei zone distincte: cea de achiziție a forței de muncă, de retenție în sistem și de pregătire a cadrelor didactice pentru o mai buna înțelegere a cauzelor. 


Programe de formare continua a cadrelor didactice din Romania

În afara cursurilor de perfecționare de la Casa Corpului Didatic, există o suită de alte cursuri oferite de parteneri din sectorul ONG:

Educatorii joacă un rol covârșitor în dezvoltarea noastră ca oameni, de aceea este important să înțelegem în profunzime cum putem să îi ajutăm și să îi echipăm cu toate instrumentele necesare ca ei să poată avea grijă de noi și de copiii noștri.Formarea inițială nu asigură însușirea competențelor care permit mai apoi gestiunea socio-emoțională a copiilor și a tinerilor. Aceasta nu oferă posibilitatea pregătirii pentru rolul de diriginte.

Bine ai venit!

Ne bucurăm că vrei să faci parte din schimbare și că te interesează să finanțezi soluții de tehnologie civică sustenabile și cu impact pe termen lung. Hai sa povestim pe îndelete despre proiect și despre mecanicile Civic Labs. Trimite-ne un e-mail chiar acum și te contactăm în cel mai scurt timp pentru a stabili o intalnire.